27 aprilie 2011

R O P A Romanian PSK Award


Seria de diplome Romanian PSK Award a fost conceputa de clubul European de PSK (EPC) la data de 22 mai 2009. Scopul fiind de a stimula activitatea PSK cu statii de radioamatori din diferite entitati administrative din Romania. Diplomele pot fi obtinute de orice radioamator autorizat, statii de club, sau receptori SWL, in conformitate cu prezentul regulament, care prezinta dovezi sub forma de log de trafic in format ADIF, sau log de control pentru receptori in modurile: B(Q)PSK31, B(Q)PSK63, B(Q)PSK125. Sunt valabile legaturile efectuate in benzile de radioamatori sub 30 MHz.

YO2 Arad County RO01
YO2 Caraş-Severin County RO02
YO2 Hunedoara County RO03
YO2 Timiş County RO04
YO3 Municipality of Bucharest (Bucureşti) RO05
YO3 Ilfov County RO06
YO4 Brăila County RO07
YO4 Constanţa County RO08
YO4 Galaţi County RO09
YO4 Tulcea County RO10
YO4 Vrancea County RO11
YO5 Alba County RO12
YO5 Bihor County RO13
YO5 Bistriţa-Năsăud County RO14
YO5 Cluj County RO15
YO5 Maramureş County RO16
YO5 Sălaj County RO17
YO5 Satu Mare County RO18
YO6 Braşov County RO19
YO6 Covasna County RO20
YO6 Harghita County RO21
YO6 Mureş County RO22
YO6 Sibiu County RO23
YO7 Argeş County RO24
YO7 Dolj County RO25
YO7 Gorj County RO26
YO7 Mehedinţi County RO27
YO7 Olt County RO28
YO7 Vâlcea County RO29
YO8 Bacău County RO30
YO8 Botoşani County RO31
YO8 Iaşi County RO32
YO8 Neamţ County RO33
YO8 Suceava County RO34
YO8 Vaslui County RO35
YO9 Buzău County RO36
YO9 Călăraşi County RO37
YO9 Dâmboviţa County RO38
YO9 Giurgiu County RO39
YO9 Ialomiţa County RO40
YO9 Prahova County RO41
YO9 Teleorman County RO42

Nu sunt necesare QSL-urile. Diploma se elibereaza statiilor individuale si celor de club. Solicitantul trebuie sa posede legal indicativele. Sunt luate in considerare si legaturile cu indicative speciale. Toate statiile trebuie sa opereze respectand conditiile acordate de autorizatie. Sunt valabile legaturile folosind orice locatie dar din acceasi entitate DXCC. Sunt luate in considerare, cu exceptia cazului in care se specifica alt fel si confirmarile de la receptori, SWL. Toate legaturile trebuie efectuate cu statii terestre. Legaturile cu nave, barci ancorate sau in deplasare cat si cu aeronave in aer nu sunt luate in considerare.

Managerul diplomei isi rezerva dreptul de a verifica legaturile efectuate. Scopul acestei verificari nu este de a pune in discutie integritatea unui individ ci mai degraba de a asigura integritatea generala a programului de diplome acordat de EPC. Nerespectarea solicitantului a clauzei de a raspunde la astfel de verificari va avea ca rezultat luarea unei decizii de neeliberare, de catre EPC, a diplomei. Decizia managerului diplomei in acest caz sau in alte cazuri de litigii este finala. Orice date false sau modificate in extrasul de log, de comportament neadecvat in eter este analizat de clubul EPC si poate duce pana la descalificarea solicitantului de la programul de diplome al clubului.

Toate cererile pentru diplomele ROPA trebuie facute cu ajutorul programului nostru "UltimateEPC" scris de DK5UR. Solicitantul trebuie sa repete cererea in cazul solicitarii claselor superioare ale diplomei. Managerul diplomei va pastra toate datele in baza noastra de date. Va rugam ca inainte de a trimite logul in format ADIF, acesta sa fie verificat cu softul recomandat.

Toate diplomele sunt eliberate cu titlu gratuit, in format PDF de inalta calitate si e trimis prin e-mail solicitantilor. Acestia ,apoi isi pot imprima cu performante optime si de inalta calitate diplomele. Seria de diplome ROPA este eliberata numai membrilor clubului EPC. Daca aveti intrebari, va rugam nu ezitati sa contactati managerul diplomei. Adresa acestuia se gaseste facand click pe diploma si managerul respectiv in imaginea din programul UltimateEPC.

Diploma in format PDF se gaseste la
http://www.radioamator.ro/diplome/ropa.pdf

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu